Pozornica

"Pink Moon" na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

"Pink Moon" na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica
Foto: Bosansko narodno pozorište Zenica | "Pink Moon" na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

ZENICA - Nagrađivana predstava "Pink Moon" prema tekstu Darija Bevande, a u režiji Saše Peševskog na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica biće odigrana 6. marta sa početkom u 20 časova.

Uloge su povjerene glumcima Adisu Mehanoviću, Zlatanu Školjiću, Benjaminu Bajramoviću, kao i mladoj glumici Dini Mušanović, a radnja je smještena u budućnosti, nakon Trećeg svjetskog rata i epidemije kanibalističkog virusa.

"Rock-opera - nešto kao 'The Wall'. Antiutopijska priča epskih proporcija smještena unutar kafkijanskog sistema koji melje ostatke ljudskog roda, s elementima psihodeličnog westerna, trash-horrora, space-opere i gomilom pop-kulturnih referenci. Vrijeme i mjesto radnje - bliska budućnost, postapokaliptična i apokaliptična zemlja. Tajnovita Korporacija ovladava svijetom, a lagodan život imaju samo oni koji rade za Korporaciju, ostali žive u bijedi. Devastiranim gradovima haraju motorističke bande, a zbog klimatskih promjena kiša ne prestaje padati", rekao je o predstavi Mladen Bičanić, pozorišni kritičar.

Osim režiserskog angažmana, Saša Peševski je zadužen i za kostimografiju i idejno rješenje scenografije, koju je realizovao sa scenografom Mensurom Begičevićem, dok izbor muzike potpisuje Dario Bevanda.

"'Pink Moon' je predstava koju moje kolege i ja nismo igrali preko dvije godine. Mnogo smo sretni je uspijevamo vratiti u život i što smo se prisjetili svega što smo proživjeli putujući s ovom predstavom. Nadamo se da će i publika uživati gledajući 'Pink Moon' kao i mi ponovo igrajući je", rekao je glumac Zlatan Školjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije