Pozornica

"Pir fest" najznačajniji pozorišni poduhvat

"Pir fest" najznačajniji pozorišni poduhvat
Foto: Ilustracija | "Pir fest" najznačajniji pozorišni poduhvat

BANJALUKA - Prvi internet regionalni festival teatra za djecu "Pir fest" biće održan od 8. do 16. aprila u organizaciji Gradskog pozorišta Podgorica. Tokom trajanja festivala najmlađa publika će imati priliku da na YouTube kanalu podgoričkog Gradskog pozorišta, s početkom u 17 časova, pogleda predstave devet regionalnih teatara.

Gradsko pozorište iz Podgorice iniciralo je, a većina pozorišta za djecu iz regiona prihvatila, novu akciju koja omogućava djeci u vrijeme izolacije da prate pozorišne predstave. Festival je takmičarskog karaktera, a predstave će biti vrednovane glasovima publike, takozvanim lajkovima.

Gradsko pozorište učestvuje predstavom "Čarobnjak iz Oza", pozorište "Boško Buha" iz Beograda "Malom sirenom", a Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke "Avanturama maloga JUJU".

Pozorište mladih iz Novog Sada prikazaće "Lepoticu i zver", Pozorište mladih iz Sarajeva simpatije regionalnih mališana pokušaće da pridobije predstavom "Kekec", Dečije pozorište Subotica će igrati "Par cipela", dok će Malo pozorište "Duško Radović" iz Beograda prikazati "Strašne priče braće Grim".

Pozorište "Pinokio" iz Beograda mališanima koji će biti dio ovog festivala će predstaviti njihovu "Knjiga o džungli", a Crna Gora ima još jednog predstavnika - Festival pozorišta za djecu iz Kotora s projektom "Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi".

"Respektabilni naslovi relevantnih regionalnih pozorišta čine ovaj festival jednim od najznačajnijih kulturoloških poduhvata u ovom dijelu Evrope kada je u pitanju teatarsko stvaralaštvo za mlade u vremenu zatvorenih pozorišnih zgrada", saopštili su organizatori, Gradsko pozorište Podgorica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije