Pozornica

Po motivima bajke braće Grim: "Vilenjak Cvilidreta" u Gradišci

Po motivima bajke braće Grim: "Vilenjak Cvilidreta" u Gradišci
Foto: Ustupljena fotografija | Po motivima bajke braće Grim: "Vilenjak Cvilidreta" u Gradišc

GRADIŠKA - Dječja predstava "Vilenjak Cvilidreta" biće odigrana u ponedjeljak, 5. februara, sa početkom u 18 časova u maloj sali Kulturnog centra Gradiška.

Predstava je rađena po motivima bajke braće Grim, u u njoj uloge ostvaruju Anando Čenić i Dragana Ilić, koji su najmlađoj publici poznati po predstavi "Cvrčak i Mrav", koja je odigrana više od 30. puta.

Predstava je autorski projekat Ananda Čenića i Dragane Ilić, a u produkciji Gradskog pozorišta Gradiška.

"I ovaj put mališani u Gradišci uživaće u igri mladih glumaca uz predivne songove, kostime, ali i lutke marionete koje će oživjeti čarobni svijet ove bajke braće Grim", saopšteno je iz Gradskog pozorišta Gradiška.

Sam Čenić, koji pored toga što igra, potpisuje režiju, dramatizaciju i muziku komada, govorio je o predstavi.

"Ovaj vanvremenski klasik braće Grim govori nam o borbi jedne dobre i poštene djevojke sa manipulativnim vilenjakom, ali i sa kraljem koji je njenog hvalisavog oca zatvorio u sobu na dvoru očekujući da će od slame da isprede čisto zlato. Djevojka ni kriva ni dužna mora da izvrši težak zadatak nakon kojeg upada u još veću nevolju. Uz igru, pjesmu i lutkarsko - dramski izraz dvoje mladih glumaca će vam ispričati ovu aktuelnu priču na savremen i autentičan način, ali ne odričući se njene tradicionalne bajkovitosti", rekao je Čenić o predstavi koja je premijeru imala u decembru prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije