Pozornica

Po tekstu Suzan Sontag: "Alice u krevetu" na sceni SARTR-a

Po tekstu Suzan Sontag: "Alice u krevetu" na sceni SARTR-a
Foto: Velija Hasanbegović | Po tekstu Suzan Sontag: "Alice u krevetu" na sceni SARTR-a

SARAJEVO - Predstava "Alice u krevetu" nastala prema tekstu Suzan Sontag u prevodu Senade Kreso, a u režiji poznatog mađarskog reditelja Zoltana Balazasa biće odigrana na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) 20. aprila sa početkom u 20 časova.

Predstava je realizovana u koprodukciji Festivala MESS, SARTR-a i teatra "Maladype" iz Budimpešte, a povodom obilježavaja 90 godina od rođenja Suzan Sontag,  kultne američke autorke, esejistkinje, publicistkinje i počasne građanke Sarajeva.

"'Alice u krevetu' je priča koja govori o mladoj ženi i njenim sukobima sa ocem, braćom i društvom. Predstava o mentalnim bolestima sa važnom humanističkom porukom. Njena relevantnost za naše vrijeme i kritika društva čine je aktuelnom i danas. Predstava je ovo o gubitku, nadi, ljutnji, duhovnim putovanjima, trijumfima i mašti", saopšteno je iz SARTR-a.

U predstavi igraju Snežana Bogićević, Ana-Mia Karić, Kemal Rizvanović,  Sanjin Arnautović, Matea Mavrak, Hana Zrno i Enes Kozličić.

"Mislim da sam se cijeli život pripremala napisati 'Alice u krevetu'. Predstava, dakle, o tuzi i ljutnji žena; i naposlijetku, predstava o mašti. O stvarnosti mentalnog zatvora. Trijumfima mašte. Ali pobjede mašte nisu dovoljne", o vlastitom radu zapisala je Suzan Sontag.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije