Pozornica

Pratite nas na Google news

Pobjednik Festa škola "Desanka Maksimović" iz Zaječara

Pobjednik Festa škola "Desanka Maksimović" iz Zaječara
Foto: Srna | Pobjednik Festa škola "Desanka Maksimović" iz Zaječara
Srna

Lutkarska predstava "Knjiga o džungli", po djelu Radjarda Kiplinga, koju su izveli učenici Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Zaječara pobjednik je Trećeg međunarodnog "Lutvid festa", koji je večeras završen u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini.

Dvodnevno lutvidovanje ugostilo je osam takmičarskih školskih ekipa iz pet gradova i tri države regiona koji su knjige predstavili kroz plakat, promotivni video i lutkarsku predstavu.

U Zaječar su otišle i nagrade za najbolju ilustraciju knjige kroz plakat, za najbolju montažu video-prezentacije i najbolji trejler knjige i predstave.

Nagrada za režiju trejlera pripala je ekipi bijeljinske škole "Knez Ivo od Semberije" koja je predstavila knjigu "Mačak u čizmama", čiji je autor Šarl Pero.

Predsjednik žirija Duško Tuzlančić pohvalio je sve učesnike, kao i organizaciju Festa.

Bijeljinska biblioteka je kroz ovaj fest postala jedinstvena sa unikatnim fondom lutaka - 52 književna junaka koji su obogatili bibliotečki fond.

Ove godine u okviru "Lutvida" prvi put je održan i "Lutvidić" za učesnike predškolskog uzrasta na kojem su prikazani trejleri za slikovnice koje je pripremilo 130 takmičara iz gradskih vrtića, a u defileu najmlađih učesnika festa prikazano je 550 ručno izrađenih lutaka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije