Pozornica

Počeo Festival folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja

Počeo Festival folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja
Foto: N.N. | Počeo Festival folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja

MILIĆI - Svečanim defileom učesnika gradskim ulicama, u Milićima je danas počeo takmičarski dio Petog festivala folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja, na kojem će nastupiti 14 renomiranih kulturno-umjetničkih društava sa oko 680 učesnika.

Na ovogodišnjem festivalu, koji se održava u Ugostiteljsko-turističkom kompleksu Kompanije "Boksit", nastupiće 14 renomiranih kulturno-umjetničkih društava sa oko 680 učesnika iz Rusije, Ukrajine, Grčke, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Bugarske, Srbije i Republike Srpske.

Učesnike će ocjenjivati poseban žiri u sastavu Selena Rakočević, profesor etnokoreologije na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, Sanja Pupac, viši kustos i etnomuzikolog i viši asistent za užu naučnu oblast Etnokoreologija na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, Dragica Panić Kašanski, šef Katedre za etnomuzikologiju na Akademija umjetnosti u Banjaluci, glavni i odgovorni urednik radija "Birač" iz Milića Jelena Pantić i zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić.

Generalni pokrovitelj i organizator festivala je Kompanija "Boksit", a supokrovitelji su Vlada Republike Srpske, "Drina osiguranje", preduzeće "Mileks" i opština Milići.

Organizator je predvidio troškove Festivala u iznosu od 100.000 KM, od čega je više od polovine iznosa planirano za nagradni fond.

Očekuje se da će svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada biti obavljeno oko 22.00 časa.

Festival folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja održava se od 5. do 7. jula u okviru "LJetnjeg festivala kulture i sporta - Milići 2019".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije