Pozornica

Počeo rad na predstavi "Hasanaginica"

Počeo rad na predstavi "Hasanaginica"
Foto: Srna | Počeo rad na predstavi "Hasanaginica"

Gradsko pozorište "Semberija" započelo je s radom na predstavi "Hasanaginica", po istoimenoj narodnoj baladi, u dramatizaciji akademika Ljubomira Simovića i režiji Dušana Tuzlančića.

Iz ovog pozorišta saopšteno je da je riječ o jednom od najznačajnijih kulturnih poduhvata u Republici Srpskoj ove sezone.

Rad na predstavi "Hasanaginica" započet je nakon dvije godine priprema i odlaganja, što zbog korone, što zbog zauzetosti aktera.

Glumački ansambl čine glumci Srpskog narodnog pozorište iz Novog Sada Milan Kovačević, Bojana Milanović i Sonja Damjanović, članovi ansambla Narodnog pozorište Republike Srpske iz Banjaluke Ljiljana Čekić, Goran Jokić i Ognjen Kopuz i glumci Gradskog pozorišta "Semberija" Mihailo Maksimović, Ivan Petrović, Dušan Ranković i Nenad Blagojević.

U autorskoj ekipi predstave okupljeni su eminentni, višestruko nagrađivani stvaraoci u oblasti pozorišne umjetnosti, scenograf Marija Kalabić, kostimograf Marina Sremac, lektor Radovan Knežević, dok muziku potpisuje legendarni Vlatko Stefanovski.

U kratkoj istoriji bijeljinskog pozorišta produkcijski najveći, ovaj projekat je zasigurno jedan od najznačajnijih kulturnih poduhvata u Republici Srpskoj ove sezone, naveli su iz pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije