Pozornica

Početak 92. sezone NP RS: Friganovićeva i Erkić najbolji glumci

Početak 92. sezone NP RS: Friganovićeva i Erkić najbolji glumci
Foto: Narodno pozorište RS | Početak 92. sezone NP RS: Friganovićeva i Erkić najbolji glumci
Nevena Maksimović Nevena Maksimović

Premijernom izvedbom predstave "Opasne veze" autora Kristofera Hemptona, u režiji Predraga Štrpca, u ponedjeljak naveče na najljepši način proslavljen je 91. rođendan Narodnog pozorišta RS i istovremeno je svečano otvorena 92. pozorišna sezona nacionalnog teatra Srpske.

Kako tradicija nalaže, nakon izvođenja predstave dodijeljene su godišnje nagrade za umjetnička dostignuća u prethodnoj pozorišnoj sezoni. Umjetnički savjet pozorišta u sastavu Mladen Mirosavljević, predsjednik, Velimir Blanić i Milan Gajić članovi, donio je odluke o najboljoj glumici, najboljem glumcu i najboljoj predstavi u protekloj sezoni.

Za ulogu Tamare u predstavi "Stranci u noći" i za ulogu Gospođe Renate u predstavi "Genetika Glembajevih", najboljom glumicom proglašena je Nikolina Friganović.

Za ulogu Hasana u predstavi "Derviš i smrt" i za ulogu Saše u predstavi "Stranci u noći", najboljim glumcem proglašen je Željko Erkić.

Za najbolju predstavu u 91. pozorišnoj sezoni, proglašena je predstava "Stranci u noći" autorke Ane Đorđević, u režiji Slađane Kilibarde.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije