Pozornica

Počinje Međunarodni festival folklora "Kozarsko kolo"

Počinje Međunarodni festival folklora "Kozarsko kolo"
Foto: Ilustracija | Počinje Međunarodni festival folklora "Kozarsko kolo"

PRIJEDOR - U Prijedoru danas počinje Međunarodni festival folklora "Kozarsko kolo" na kojem će učestvovati ansambli iz Meksika, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore i BiH.

Festival, čiji je organizator Udruženje za očuvanje tradicije, održava se pod okriljem Svjetske asocijacije organizatora folklornih festivala, koja je partnerska organizacija UNESKO-a i trajaće do 1. jula.

Svečano otvaranje je zakazano za 20.00 časova u sali prijedorskog Pozorišta.

Dio programa festivala je okrugli sto o temi "Stručnost vaspitača i vaspitno-obrazovnog kadra kao preduslov kvalitetnog rada u udruženjima i ustanovama kulture" sa predavačima Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Kikinde koji će biti organizovan u utorak, 28. juna u hotelu "Prijedor".

Koncert dječijeg stvaralaštva predviđen je trećeg dan Festivala u srijedu, 29. juna u dvorani "Mladost" sa početkom u 20.00 časova, a Festivalsko veče u LJubiji biće održano 30. juna na trgu sa početkom u 20.00 časova.

Svečano zatvaranje festivala biće održano 1. jula u sali Pozorišta Prijedor sa početkom u 20.00 časova.

Festival ima puno pratećih programa, prije svega dnevnih nastupa, koncerata, promocija i radionica usmjerenih ka najmlađima ili socijalno ugroženim i osjetljivim kategorijama društva.

Osim svih igračkih dječijih sekcija Udruženja za očuvanje tradije i dječijeg hora "Vilenjak", na smotri dječijeg stvaralaštva učestvuju folklorna sekcija Oštra Luka, kulturno umjetnička društva "Saničani", "Dušan Pantelić", "Milan Egić", "Šarenica", "Osman DŽafić", "Omarska" i "Kozara".

Generalni pokrovitelj festivala je Grad Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije