Pozornica

Počinje "Zeničko proljeće": Stiglo oko 50 prijava

Počinje "Zeničko proljeće": Stiglo oko 50 prijava
Foto: Grad Zenica | Počinje "Zeničko proljeće": Stiglo oko 50 prijava

ZENICA - Međunarodna kulturna manifestacija “Zeničko proljeće” biće održana od 12. aprila do 1. maja obećavajući raznolikost i kvalitet u kulturi i stvaralaštvu.

Organizatori su saopštili da je na međunarodni javni poziv pristiglo više prijava nego što se očekivalo, oko 50, uključujući i prijave pojedinaca, što je prvi put u ovom formatu manifestacije.

Ovogodišnji moto manifestacije je “Magija trokuta”, inspirisan starim vjerovanjem o sinergiji triju trava u čaju, koje se međusobno nadopunjuju i potiru štetne efekte. Ova simbolika se povezuje s idejom o harmoniji i suživotu u bosanskohercegovačkom društvu.

Muzički programi su i dalje ključni, ali se povećao i broj likovnih programa. Održavanjem međunarodnog karaktera manifestacije, s učešćem iz zemalja kao što su Srbija, Hrvatska, Slovenija, Australija i Holandija, Zenica se dodatno afirmiše kao grad kulture, poručili su organizatori.

Glavnina programa Međunarodne kulturne manifestacije “Zeničko proljeće” održaće se u prostorima Bosanskog narodnog pozorišta, Muzeja grada Zenice i Gradske biblioteke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije