Pozornica

Počinje festival o medijima i digitalnom dobu

Počinje festival o medijima i digitalnom dobu
Foto: Promo | Počinje festival o medijima i digitalnom dobu

​TREBINJE - Prvi Međunarodni festival "Trebinje medija fest - mediji i digitalno doba", posvećen savremenim tokovima u novinarstvu, počeće danas u Trebinju i okupiće predstavnike medijskih kuća iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Na Festivalu će biti ukazano na probleme sa kojima se mediji suočavaju u eri tehnološkog buma društvenih mreža, digitalnih platformi i novih medijskih alata, naveli su organizatori.

Festival će svečano otvoriti gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, a među panelistima biće predstavnici medijskih kuća iz regiona, kao i popularni glumci i voditelji Ivan Ivanović i Andrija Milošević, najavljeno je iz trebinjskog Kulturnog centra.

Prvog dana festivala, nakon svečanog otvaranja, biće izvedena kultna predstava Andrije Miloševića "Idem putem pa zagrlim drvo" od 20.00 časova, a narednog dana biće održane panel-diskusije o temi "Mediji i digitalno doba", "Mediji nekad i sad".

Menadžer Festivala Martin Krivokapić rekao je ranije "Srni" da će učestvovati predstavnici medija - direktori, urednici, novinari, kao i umjetnici iz regiona čiji se posao prepliće sa medijima, navodeći da se očekuju i inspirativni paneli koji će omogućiti razmjenu iskustava i ideja među profesionalcima iz različitih oblasti.

Prema njegovim riječima, cilj Festivala je da doprinese unapređenju situacije u oblasti medija i razmjeni iskustava medijskih radnika iz regiona, kao i da se stavi akcenat na medije u digitalnom dobu i komunikaciju između zaposlenih u medijima.

Festival će trajati do nedjelje, 16. juna.

Organizator je "Trebinje medija fest" pod pokroviteljstvom grada Trebinja i uz podršku trebinjskog Kulturnog centra, gdje će biti održan, prenosi "Srna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije