Pozornica

Počinje novo "Pozorište bez granica"

Počinje novo "Pozorište bez granica"
Foto: Ilustracija | Počinje novo "Pozorište bez granica"

TUZLA - Sedamnaesti međunarodni festival pozorišta s područja Balkana "Pozorište bez granica 2017", u organizaciji "Draft teatra", počeće danas u Tuzli i trajaće do 2. septembra.

Tokom festivalskih dana biće igrano šest predstava pozorišta iz Bosne i Hercegovine i regiona, te iz Bugarske, a svi komadi će biti izvedeni u sali Narodnog pozorišta Tuzla.

"Ove godine imamo i jedan ansambl s Kosova, tako da prekidamo i rušimo i te granice. U organizacionom smislu 17. festival ne donosi ništa novo osim što smo se prebacili u dvoranu. Od šest predstava, četiri izvode profesionalni ansambli, a dvije se mogu voditi kao amaterske, što daje i jačinu i snagu ovogodišnjem festivalu", kazao je Dragan Tešić iz "Draft teatra", te naglasio da su u opticaju bili još neki ansambli, ali nije bilo dovoljno sredstava.

Nakon svečanog otvaranja festivala biće odigrana monodrama "Bosanska kraljica" u domaćoj izvedbi. Dan poslije Dom kulture Prijepolje izvest će  "Karamazove". Slijedi "Dramatischen Teatar Lovech" s predstavom "Olovo". Prvog septembra publika će pogledati "Theatrical - movies House AKT" Priština i predstavu "Amok - Actor in the box", a posljednjeg dana predstavu za djecu "Vitamini zdravi fini" ansambla KC "Branislav Nušić" Šid, ali i predstavu "Dnevnik Ane Frank" Gradskog kazališta Beli manastir iz Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije