Pozornica

"Pomračenje mjeseca" u Kamernom teatru 55

"Pomračenje mjeseca" u Kamernom teatru 55
Foto: Kamerni teatar 55 | "Pomračenje mjeseca" u Kamernom teatru 55

SARAJEVO - Premijera predstave "Pomračenje mjeseca", rađene po tekstu Vedrana Fajkovića i u režiji Lajle Kaikčije, planirana je krajem maja u Kamernom teatru 55, a probe za ovaj komad počele su u prostorijama ove pozorišne kuće.

Iz Kamernog teatra 55 navode da dramaturgiju predstave potpisuje Fajković, scenografiju i kostimografiju će raditi Adisa Vatreš Selimović, dok je producentkinja predstave Adna Rizvan.

"Najvažnije za ovu fazu rada je da vlada dobra atmosfera na probama. Uz smijeh i dobar humor vrlo ozbiljno se analiziraju i razrađuju likovi i situacije. S obzirom na to da se radi o komediji, važno je zadržati s jedne strane fokus i koncentraciju, a sa druge strane neposrednost i žovijalnost", kazala je Lajla Kaikčija.

U predstavi igraju Senad Alihodžić, Sabit Sejdinović, Vanesa Glođo, Dina Mušanović, Alban Ukaj, Nadine Mičić i Igor Skvarica.

"Lajla, rediteljica predstave, kroz igru i analizu nas provodi kroz sve slojeve komada, imam divne kolege, sjajne glumce kao partnere, tako da će meni biti dobro. Test pred publikom je još uvijek daleko, ali sigurna sam će biti zadovoljni. Ovakav komad nisam gledala, nešto je novo barem na našim scenama", rekla je glumica Vanesa Glođo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije