Pozornica

"Pomračenje" trebinjski adut za "Festival festivala"

"Pomračenje" trebinjski adut za "Festival festivala"
Foto: Ustupljena fotografija | "Pomračenje" trebinjski adut za "Festival festivala"

TREBINJE - U Gradskom pozorištu Trebinje počele su probe za novu predstavu pod nazivom "Pomračenje", u režiji Miloša Lučića, kojom će se ovaj grad predstaviti na ovogodišnjem "Festivalu festivala", najvećoj smotri amaterskih pozorišta regiona.

U ostvarenju, u kojem se preispituje prijateljstvo u izazovima svakidašnjice, igraju Darko Kurtović, Igor Svrdlin, Igor Gudelj, Igor Popadić, Milica Lučić, Milena Anđelić, Sara Tomić i Jelena Vukosav.

"U pitanju je adaptacija poznatog italijanskog filma 'Perfetti sconosciuti' ('Savršeni stranci') iz 2015. godine, koji pokreće bitna pitanja - koje to uloge igramo u životu, da li dovoljno poznajemo sebe i ljude oko nas?", kaže Igor Lučić, napominjući da postoji  citat po kojem imamo tri života - privatni, javni i tajni, a ova predstava ispituje granice između tih života.

Nakon master predstave "Dnevnik Nižinskog" na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, ovo je njegova prva profesionalna režija.

"Atmosfera na probama je zaista divna. Trudim se da profesionalno pristupam svima. Zahtijevam mnogo jer u njima vidim veliki glumački potencijal, bez obzira da li su ranije glumili ili ne", ističe mladi glumac, koga šira publika zna iz serije "Dara iz Jasenovca".

Autorsku muziku potpisuje Vuk Milivojević, poznati di-džej, dok su Miloš Lučić i Radivoj Milić zaduženi za scenografiju, a kostime će odabrati cijeli ansambl.

Premijera komada kojim će se Trebinje predstaviti na ovogodišnjem "Festivalu festivala" planirana je sredinom juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije