Pozornica

Poređenje svjetske scene sa domaćom prilično bolno

Poređenje svjetske scene sa domaćom prilično bolno
Foto: N.N. | Poređenje svjetske scene sa domaćom prilično bolno

Drugog dana konferencije "Kontakt", koja se održava u "Art distriktu" u Beogradu, razgovarano je o temi umjetnika i menadžera, kao i o novim i starim trendovima u muzičkoj industriji.

Gost panelista ove konferencije bila je i Lidija Samardžija iz Hrvatske, koja je jedan od najpoznatijih muzičkih menadžera i koja je sarađivala sa brojnim velikim imenima među kojima su Severina, Džiboni, Doris Dragović, "The Frajle" i mnogim drugima. Okupljenim gostima se kao panelista predstavio i poznati muzičar Dejan Cukić, te novinarka, umjetnica, voditeljka i muzičarka iz Hrvatske Ida Prester, koja je ujedno slavila i rođendan na ovoj konferenciji.

Bili su tu i Dragoljub Đuričić, poznati bubnjar iz Crne Gore, i mladi muzičar Boris Vlastelica iz sastava "Repetitor".

Gosti panelisti su poseban akcenat na ovoj konferenciji stavili na prisjećanje na prošla vremena i pravili su komparaciju sa današnjim vremenom i mladim bendovima. Takođe, dotakli su se i teme saradnje menadžera i muzičara, kao i bukiranja koncerata.

"Panel uvek ode u neke lične priče. Čini mi se da smo se dosta odmicali od teme, ali sama tema nije toliko jednostavna za obrađivanje i to večito poređenje funkcionisanja muzičke industrije u svetu i nefunkcionisanja muzičke industrije kod nas je poprilično bolno, pogotovo što ovde isto imamo, u kojoj god državi bivše Jugoslavije da živimo, problem s tim smanjenim tržištem i sa smanjenom operativnošću funkcionisanja", rekao je Dejan Cukić.

Slavni muzičar je podsjetio javnost da današnja muzička scena ima mnogo problema, te da je sama tema previše široka da bi se mogla kvalitetno obraditi u jednom panelu.

"Mislim da je ovakav skup dobar i najvažnije je da se ljudi sretnu i ostvare neke kontakte koji omogućavaju bolji protok upravo na ovom prostoru o kojem govorim", naglasio je Cukić.

Nakon diskusije o novim i starim trendovima u muzičkoj industriji, svoje predavanje je održao i legendarni rokenrol novinar Peca Popović, koji je pričao o istoriji i stvarnosti današnjih muzičkih festivala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije