Pozornica

Poslije šest decenija "Gospođa ministarka" ponovo u Rijeci

Poslije šest decenija "Gospođa ministarka" ponovo u Rijeci
Foto: Arhiva | Poslije šest decenija "Gospođa ministarka" ponovo u Rijeci

Nušićeva "Gospođa ministarka" u čitanju beogradske rediteljke Tanje Mandić Rigonat večeras će, posle šest decenija, ponovo progovoriti na sceni riječkog HNK Ivana pl. Zajca.

Ulaznice su uveliko rasprodate, za prva dva izvođenja (repriza 20. jula), a predstava je posvećena prvakinji kuće Oliveri Baljak, koja je upravo ovom ulogom željela da obilježi svoj veliki jubilej - četrdeset godina umjetničkog rada u riječkom teatru.

Predstava je najavljena kao priča o ženi koja mora na brzinu usvojiti obrasce ponašanja i način života "visokog društva", i tako postaje sinonim za nagli uspon na društvenoj ljestvici. 

"Jednako tako, ime Branislava Nušića postalo je sinonim za smijeh u kazalištu, kao i za nepogrešivo seciranje povincijalnog mentaliteta, pomješano sa balkanskim šarmom i bogatstvom jezika kojim opisuje komiku naših života", - ističu domaćini u HNK.

Rediteljka je uradila i adaptaciju teksta, a uloge povjerila i Aleksandru Cvjetkoviću, Jasminu Mekiću, Ivni Bruk, Jeleni Lopatić, Tanji Smoje, Deanu Krivačiću, Edi Ćeliću, Sabini Salamon, Nikoli Nediću, Biljani Torić, Antonu Plešiću i Marlu Jovevu.

(Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije