Pozornica

Potpisan ugovor o sponzorstvu i saradnji između NLB banke Banjaluka i NP RS

Potpisan ugovor o sponzorstvu i saradnji između NLB banke Banjaluka i NP RS
Foto: Velibor Tripić | Potpisan ugovor o sponzorstvu i saradnji između NLB Banjaluka i NP RS

BANJALUKA - Dijana Grbić, direktorica Narodnog pozorišta Republike Srpske i Goran Babić, predsjednik Uprave NLB banke Banjaluka potpisali su Ugovor o sponzorstvu i saradnji kojim će NLB Banka omogućiti podršku pri realizaciji projekata od značaja za nacionalni teatar Srpske.

"Zahvaljujući ovakvim ljudima, partnerima, od kojih je jedan i NLB banka, kojeg danas dobijamo, mi smo u mogućnosti da realizujemo svoje programe kvalitetno. Zaista neizmjerno cijenimo svaku podršku poslovnog subjekta koji nam priđe, koji je uz nas i podržava sve aktivnosti i rad NP RS, naročito što ćemo u ovom ciklusu dobiti iskrenog partnera koji je prepoznao značaj podrške digitalizaciji u NP RS", rekla je Grbićeva.

Dodala je da je ovo izuzetan dan za NP RS.

"Danas smo i mi jedan od domaćina u ovom hramu kulture koji svi volimo i cijenimo, posebno nam je čast i zadovoljstvo da imamo priliku da podržimo NP RS. To ide u potpunosti u skladu sa našim željama, vrijednostima i očekivanjima šta je to što mi treba da radimo. Želimo da kažemo da banka nije samo finansijska institucija koja radi kredite i da nas samo po tom cijene, nego zaista želimo da ostavimo trag u zajednici u kojoj poslujemo", rekao je Babić.

Ova saradnja u fokus stavlja izradu i mogućnost plaćanja karata kartičnim sistemom, odnosno online kupovinom.

Grbićeve je dodala da uz sve troškove i aktivnosti koje imaju bez podrške NLB banke ne bi bili u mogućnosti da pristupe ideji i u konačnici realizaciji ovakvog jednog važnog procesa.

"NP RS će biti prvo pozorište u BiH koje će svojim posjetiteljima omogućiti da do karata dođu putem online kupovine i putem naše veb-stranice. Mi tek sad ulazimo u taj proces, on će biti razvojnog karaktera i imaćemo neki period testne faze", kazala je Grbićeva.

Navela je da će novi partner pozorišta, NLB banka, u ovoj i narednoj godini dati podršku na izradi jednog sistema i novog prilagođavanja pozorišnih predstava i programa marginalizovanim društvenim grupama.

"U pitanju su slijepa i slabovida i slušno oštećena lica. Prvi put na sceni NP RS predstave koje su već rađene i koje će biti rađene u budućem periodu biće prilagođene upravo ovakvim osobama. Smatramo to izuzetno značajnim, da se u svakom smislu Narodno pozorište otvori našim građanima i svim posjetiteljima. Uz sve to banka partner NLB uz nas će biti i za druge aktivnosti, o čemu će više biti riječi tokom realizacije na novim produkcijama, pozorišnim festivalima koje ćemo pripremiti u narednim godinama", dodala je Grbićeva

"Sa direktoricom Dijanom i njenim timom smo obavili nekoliko razgovora, prvenstveno u cilju da ovo ne bude klasično sponzorstvo, nego da pokušamo da nađemo i osmislimo projekte koji će biti vrlo korisni i za Narodno pozorište, ali i korisnike - publiku. Posebno nam je drago da smo došli do više rješenja koja možemo da uradimo ove i naredne godine i da budemo mali dio tima koji je dao svoju podršku", naveo je Babić.

On je dodao da je želja NLB banke da nastavi da radi i sa NP RS, ali i sa ostalim kulturnim institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije