Pozornica

Poziv teatrima da se prijave za festival

Poziv teatrima da se prijave za festival
Foto: N.N. | Poziv teatrima da se prijave za festival

​BANJALUKA - Međunarodni festival pozorišta za djecu i ove godine trebalo bi da bude održan u prvoj nedjelji oktobra u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci. Ipak, još je neizvjesno zbog pandemije virusa korona da li će festivala biti i na koji način će biti moguća njegova organizacija.

"Već 19 godina u maju vas obavještavamo i još jednim pozivom  podsjećamo da se prijavite na naš Međunarodni festival pozorišta za djecu, kako bismo u junu završili selekciju i sačinili repertoar za oktobar. Ove godine to podsjećanje ima sasvim drugačiji kontekst, jer se pandemija virusa korona najsurovije manifestovala na pozorišnu umjetnost", navodi se u pismu koje su iz DP RS uputili svim kolegama koji su bili zainteresovani da se prijave za festival.

Napomenuli su i da umjetnost ne može (ne)stati i da će dočekati trenutak velikog povratka teatra među ljude, te su zamolili da i dalje, do 31. maja, prijave svoje predstave i da vjeruju da će festivala biti.

"Uz sve okolnosti, vaše prijave su dobrodošle i u junu, julu, avgustu, pa i u septembru.., jer svaki mjesec, kao i svaki dan, može donijeti dobre vijesti i dići zavjese nad našim pozornicama", saopštili su iz DP RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije