Pozornica

Poznati glumci obučavali mlade u Gradišci

Poznati glumci obučavali mlade u Gradišci
Foto: Ustupljena fotografija | Poznati glumci obučavali mlade u Gradišci

GRADIŠKA – Na Drugom festivalu pozorišta Republike Srpske „Ljubica“, u Gradišci, održan je master klas, jednočasovna majstorska škola, gdje su poznati glumci obučavali mlađe, uglavnom studente.

Predavači su bili Marija Pikić, Milica Janevski, Zlatan Vidović, Nenad Heraković i scenarista Nataša Drakulić.

Oni su studentima glume i polaznicima Studija glume, iznijeli svoja iskustva i znanja, odgovarali na pitanja i otkrili suštinu glumačke profesije.

Iskustvo je inspirativno i značajno, kazala je glumica Milica Janevski.

Veljko Matković, student filmske režije na Akademiji umjetnosti u Banjaluci rekao je da su ova predavanja značajna jer studentima i mladim glumcima pružaju mogućnost da saznaju kako se u pojedinim određenim situacijama snalaze iskusni glumci, koliko su slobodni da improvizuju, da mijenjaju tekst…

Petara Čančara, studenta prve godine glume na Akademiji u Banjaluci, najviše je zanimala razlika u filmu i pozorištu. Pohvale master klasu iskazali su i Marija Vuruna, Mihajlo Živković i Tamara Milenković, polaznici Studija glume koji prva glumačka iskustva i znanja stiču pod mentorstvom mlade glumice Dane Poletan.

“Mladi glumac uvijek treba da teži novim iskustvima, novim znanjima, a ovakve prilike su korisne i značajne,” kazala je glumica Dragana Ilić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije