Pozornica

Pozorišni akademski festival PAF od 28. do 30. juna, počele prijave za učešće

Pozorišni akademski festival PAF od 28. do 30. juna, počele prijave za učešće
Foto: Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci | Pozorišni akademski festival PAF od 28. do 30. juna, počele prijave za učešće

BANJALUKA - Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Centar za vizuelnu umjetnost Banjaluka od 28. do 30. juna po treći put organizuju Pozorišni akademski festival PAF.

Kako je saopšteno iz Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Pozorišni akademski festival PAF osmišljen je sa idejom da na jednom mjestu okupi studente dramskih i srodnih umjetnosti akademija i fakulteta iz regiona, sa ciljem da im pruži priliku za razmjenu znanja, iskustava i vještina, kao i za stvaranje novih umjetničkih vrijednosti, te promoviše njihov rad.

"U okviru glavnog programa festivala, koji je takmičarskog karaktera, poštovaoci pozorišne umjetnosti imaće priliku da pogledaju studentske predstave svih zemalja učesnica. Pored takmičarskog programa, u sklopu festivala održaće se i niz predavanja tokom kojih će studenti imati priliku da uče od svojih iskusnijih kolega, eminentnih profesionalaca iz oblasti pozorišne umjetnosti, diskutuju, razmjenjuju ideje, te steknu nova znanja o aktuelnim tokovima u savremenoj pozorišnoj praksi", pojašnjeno je u saopštenju.

Iz Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci pozivaju sve zainteresovane akademije i fakultete dramskih i srodnih umjetnosti iz regiona da se prijave na konkurs za učešće na trećem Pozorišnom akademskom festivalu, tako što će popuniti obrazac za prijavu dostupan putem sljedećeg linka https://forms.gle/txG9xfx1xV8hcKh37.

"Rok za dostavljanje prijava za učešće je 24. maj. Sve prijave dostavljene nakon navedenog datuma neće biti uzete u razmatranje. Troškove smještaja i ishrane učesnika snosi organizator festivala, dok troškove puta snose učesnici festivala. Za više informacija o festivalu, posjetite zvanične Instagram i Facebook naloge Pozorišnog akademskog festivala ili nam pišite na mejl adresu [email protected]", zaključeno je u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije