Pozornica

Pozorište "Putujući glumac" u Kruševcu izvelo predstavu "Sedmi dan"

Pozorište "Putujući glumac" u Kruševcu izvelo predstavu "Sedmi dan"
Foto: Srna | Pozorište "Putujući glumac" u Kruševcu izvelo predstavu "Sedmi dan"

Predstava "Sedmi dan", u izvedbi pozorišta "Putujući glumac", odigrana je večeras u kruševačkom pozorištu u okviru manifestacije Dani Srpske u Srbiji, a glumica Јelica Kovačević istakla je da umjetnici iz Srbije i Srpske treba da što više sarađuju jer ta sabornost donosi esenciju sabranja naroda.

Predstavu režisera i dramaturga Aleksandra Lazića, koja je rađena po tekstu književnika iz Istočnog Sarajeva Gorana Vračara, pratila je delegacija Republike Srpske, predvođena pomoćnikom ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Tanjom Đaković, kao i predstavnici grada Kruševca.

Glumica Јelica Kovačević uoči predstave je rekla da je ponosna zbog saradnje njenog pozorišta iz Beograda sa Republikom Srpskom i Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji.

"Ponosna sam i što je Predstavništvo uvrstilo našu predstavu u program ovogodišnjih Dana Srpske u Srbiji", istakla je Kovačevićeva.

Kovačevićeva je podsjetila da je predstava prije Kruševca obišla mnoge gradove stare Јugoslavije, Republike Srpske i Srbije, dodajući da su svi u pozorištu počastvovani učešćem u manifestaciji koja predstavlja Srpsku u Srbiji.

"Smatram da umjetnici iz Srbije i Srpske treba što više da sarađuju, jer ta sabornost donosi esenciju prave umjetnosti i sabranja naroda, što nam je najvažnije", rekla je Kovačevićeva.

Manifestacija Dani Srpske u Srbiji nastavlja se sutra programima u Somboru, gdje će gradonačelnik Antonio Ratković organizovati prijem za delegaciju Republike Srpske.

Nakon toga etno-grupa Trag iz Banjaluke održala je koncert u Narodnom pozorištu u Somboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije