Pozornica

Pozorište iz Skoplja na "Festivalu festivala" izvelo predstavu "Glasovi"

Pozorište iz Skoplja na "Festivalu festivala" izvelo predstavu "Glasovi"
Foto: N.N. | Pozorište iz Skoplja na "Festivalu festivala" izvelo predstavu "Glasovi

TREBINJE - Pete takmičarske večeri 65. "Festivala festivala" na sceni Kulturnog centra nastupilo je Čekori pozorište iz Skoplja, s predstavom "Glasovi" Ljubomira Moreva, u režiji Maje Đurčevske.

Riječ je o komediji apsurda, duo drami, u kojoj se dva aktera raspravljaju o svemu i svačemu, svakodnevnim stvarima i pojavama, a da to baš i nema smisla.

"Ono što me zadivilo u tehničkom smislu je što smo imali duo dramu i repliku na repliku. Zadivljujuće je kako su glumci uspjeli da nauče ovoliko teksta. Vladali su od početka do kraja tekstom. Postojala je sjajna interakcija na sceni", rekao je nakon predstave režiser Dragan Koprivica.

Iako su se dva mlada Makedonca, kako kaže, žestoko zauzela da naprave ovaj komad, Koprivica se zapitao da li ga treba malo doraditi i štrihovati, kako bi se dobilo na kompresiji dramskog ugođaja.

Diplomu protagoniste večeri žiri publike dodijelio je Marku Džambazoskom, za ulogu čistača Totija.

Prije igranja makedonske predstave, u okviru pratećeg programa festivala je održana  promocija knjige "Otimanje Kosova", autorke Nađe Andrejević Keleri.

Šeste večeri "Festivala festivala" predstaviće se Trsteničko pozorište i Dramski atelje "Vuk Karadžić" s predstavom "Srpska drama" Siniše Kovačevića, u režiji Miloša Miloševića.

Sat ranije, u okviru pratećeg programa festivala, u Kulturnom centru biće održana tribina "20 godina obnovljenog 'Festivala festivala'".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije