Pozornica

Predstava "A onda je nešto puklo" 11. aprila u Kamernom teatru

Predstava "A onda je nešto puklo" 11. aprila u Kamernom teatru
Foto: Kamerni teatar/Facebook | Predstava "A onda je nešto puklo" 11. aprila u Kamernom teatru

Predstava "A onda je nešto puklo" Indire Kučuk-Sorguč će 11. aprila s početkom u 20 sati biti odigrana u Kamernom teatru 55.

Riječ je o parodiji na Sarajevski atentat, a gledaoci će imati priliku da priliku da prepoznaju plejadu likova iz našeg okruženja koji su postali akteri jedne druge epohe.

Publika je svaki put ovacijama ispratila aktere predstave, fantastičnog komičara Aldina Tucića Tucu koji glumački donosi osam likova u savršenoj transformaciji i njegovu partenericu na sceni vokalnu solisticu i pijanisticu Negru Čičić. Osim što je vokalno i muzički kabareu dala notu magičnosti, tu tajnovitost je manifestirala i kroz lik špijunke Hate Mata Hate.

Publika kroz njihove interpretacije otkriva šta se to zapravo dogodilo tog kobnog dana, tako što su pravu istinu ispričali građani koji su se zatekli na ulici dok je limuzina uzvišene delegacije prolazila pored njih. Ljubitelji dobre komedije upoznaće živopisne i duhovite likove koji su ovaj događaj vidjeli iz svog ugla i koji svojim autentičnim opisima otkrivaju tajnu Sarajevskog atentata. To su: Sendvičar Moric Trofač, Popa Marakije, Ciganka Đejlana, Asimov sin šofer Zamlata, Hodža Mehaga, Hašim Tači Tačni, Crna Huja, Hata Mata Hata i Šerifa, prenosi Klix.

Autorka teksta je Indira Kučuk Sorguč, koja je režirala i predstave "Ja, mahaluša", "Ja, mahalac i "Noć mahalanja", kojom je napunila Skenderiju i sportske dvorane širom BiH i Regije. Do sada je njene predstave odgledalo više od 200 hiljada posjetilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije