Pozornica

Predstava DP RS "Vuk sa mirisom bobica" na festivalu u Subotici

Predstava DP RS "Vuk sa mirisom bobica" na festivalu u Subotici
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske | Predstava DP RS "Vuk sa mirisom bobica" na festivalu u Subotici

BANJALUKA - Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) "Vuk sa mirisom bobica" u režiji Tamare Kučinović selektovana je za takmičarski program 29. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Subotici.

Na festivalu, koji će trajati od 18. do 23. septembra ove godine, biće odigrano 14 predstava sa svih kontinenata i iz zemlje domaćina Srbije, a o nagradama će odlučivati međunarodni žiri sastavljen od svjetski priznatih pozorišnih umjetnika i teatrologa. "Vuk s mirisom bobica" na repertoaru je 21. septembra, na velikoj sceni "Jadran".

U predstavi igraju Zorana Šuman, Dragan Vučić,  Đorđe Janković, Božana Bijelić, Dragana Ilić, Duško Mazalica, Slobodan Perišić i Đurđa Vukašinović.

"Podsjećamo, prošle godine, na 1. Međunarodnom festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru žiri je  Zorani Šuman dodijelio nagradu za najbolju ulogu za ulogu Vučice Saše u predstavi 'Vuk sa mirisom bobica', a kompozitor Marko Lucijan Hrašćanec je na ovom festivalu dobio nagradu za muziku u ovoj predstavi", saopšteno je iz DP RS.

"Predstava 'Vuk sa mirisom bobica' je predstava koja u svojoj suštini ima želju progovoriti o temi koju su ljudi u današnjem svijetu pomalo zaboravili. Predstava govori o povratku prirodi, o pronalasku snage, iskonske snage koja je u svakom od nas i želi provaliti, osloboditi se, disati, živjeti. To je snaga koju čovjek ima onog trena kad zarije ruke u zemlju, kad duboko udiše hladan zrak u roza predvečerje, kad osjeća sve emocije koje su mu dane, kada se spoji s iskonskim ja - prirodom. Predstava o ovoj temi govori kroz djevojčicu Sašu koja se jednim nevjerovatnim slučajem pretvorila u vuka, u vuka koji u sebi nosi simbol snage, zajedništva, instinkta i nježnosti. Saša se toliko bojala te snage u sebi, toliko se bojala vukova, da se sama u jednog pretvorila. Jer, svako srce želi biti oslobođeno, pronaći vuka u sebi, prirodu u sebi i snagu u sebi. Iskonsku snagu - ljubav", zapisala je Kučinović o predstavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije