Pozornica

Predstava "Gospođica" gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu

Predstava "Gospođica" gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu
Foto: RTRS | Predstava "Gospođica" gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu

Ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske sa predstavom "Gospođica" gostuje pred beogradskom publikom na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 4. februara.

Riječ je o dramskom komadu po djelu Ive Andrića, u dramatizaciji Vanje Ejdus i režiji i adaptaciji Đurđe Tešić.

"Gostovanje našeg pozorišta biće realizovano u skladu sa Protokolom o saradnji između Narodnog pozorišta Republike Srpske i Narodnog pozorišta u Beogradu, potpisanog u Banjaluci 9. februara 2022. godine, između v.d. NP RS Dijane Grbić i v.d. NP u Beogradu Svetislava Goncića, koji podrazumijeva razmjenu predstava s aktuelnih repertoara, zajedničku produkciju pozorišnih predstava, zajedničke nastupe na festivalima, razmjenu teatrološke građe i druge oblike saradnje", saopšteno je iz Narodnog pozorišta.

""Gospođica" podsjeća na današnje vrijeme, koje tlači svakoga i u kome nema savjesti, u kome svako grabi i snalazi se samo za sebe, u kome je novac postao božanstvo. Razmišljam kakav je to život bez ljubavi, bez samilosti, empatije, život proveden u opsesivnoj strasti za materijalnim, u strahu od bankrota i propasti koje nam društvo nameće? Razmišljam kako nas kapitalizam gura u provaliju bez dna, gdje nam je jurenje novca postalo cilj, zapravo, novac postao cilj, a ne sredstvo za život i da je takav život magla u kome lupa zgrčeno srce puno bola i u kome poput starog sata koji otkucava vrijeme odjekuju pitanja - Kuda? Zašto? ", zapisala je rediteljka Đurđa Tešić o predstavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije