Pozornica

Predstava "Hor bečkih dečaka" otvara "Dane Srebrenice"

Predstava "Hor bečkih dečaka" otvara "Dane Srebrenice"
Foto: Dom kulture "Stari Kolašin" | Predstava "Hor bečkih dečaka" otvara "Dane Srebrenice"

Tradicionalna kulturno-sportska manifestacija "Dani Srebrenice" biće zvanično otvorena u petak, 24. maja, predstavom "Hor bečkih dečaka" koju će izvesti glumci Slobodan Ninković, Dragan Petrović i Irfan Mensur.

Ovo su 16. "Dani Srebrenice" i planirano je da budu veoma sadržajni, te da ponude mnoštvo kulturnih i sportskih sadržaja, ali i da omoguće učenicima srebreničkih škola da predstave svoje stvaralaštvo i dostignuća.

U pripremu i učešće u programu uključene su sve ustanove koje se bave kulturom i obrazovanjem kao i sportski klubovi, društva i nevladine organizacije iz ove sredine.

Iako je zvanično otvaranje manifestacije predviđeno za 24. maj, program je već počeo organizovanjem "Noći muzeja" prošlog petka u "Rimskom municipijumu" u Skelanima, a prije zvaničnog otvaranja počeće turnir u malom fudbalu i biće otvorena izložba fotografija "Mala škola glume" i izložba "Zmijanjski vez".

Budući da svake godine u okviru ove manifestacije bude održan barem jedan muzički koncert tako će biti i ove godine i već je utvrđen termin za nastup DŽenana Lončarevića 31. maja na igralištu za male sportove u Srebrenici.

Zvanično otvaranje manifestacije najavljeno je za petak u 19.00 časova, a zatvaranje planirano je 2. juna u Kulturnom centru kada će biti dodijeljene nagrade i priznanja za pobjednike određenih takmičenja i konkursa koji se održavaju u okviru "Dana Srebrenice".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije