Pozornica

Predstava "Hrkači" NPRS oduševila mostarsku publiku

Predstava "Hrkači" NPRS oduševila mostarsku publiku
Foto: Srna | Prestava "Hrkači" NSRS oduševila mostarsku publiku

MOSTAR - Glumaci Narodnog pozorišta Republike Srpske izveli su u Mostaru predstavu "Hrkači" autora i režisera Nikole Pejakovića u okviru manifestacije "Mostarsko proljeće 2022. - 24. Dani Matice hrvatske Mostar".

Ova predstava, koja je izvedena sinoć u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, oduševila je mostarsku publiku.

Riječ je o urnebesnoj predstavi, sa elementima teatra apsurda, koja na komična način govori o koroni, ali i "bolestima koje dušu napadaju, o demonskom egu, o strastima i moralnom sunovratu modernog društva i ove civilizacije".

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić zahvalila je Matici hrvatskoj Mostar na pozivu za gostovanje, ali i sjajnoj mostarskoj publici.

"Uvijek sa radošću igramo u Mostaru i nadamo se skorom druženju", dodala je Grbićeva.

Ona je navela da će predstava "Hrkači" u petak, 3. juna, nastupiti u čast nagrađenih na zatvaranju ovogodišnjeg 67. Sterijinog pozorja u Novom Sadu.

Grbićeva ističe da je Narodno pozorište Republike Srpske počelo sa intenzivnim radom, te da u subotu, 4. juna, počinje Teatar fest "Petar Kočić", koji donosi zanimljive predstave, a na svečanom otvaranju će biti održan i koncert Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Nakon Festivala, sezona se završava gostovanjima po Republici Srpskoj u okviru projekta "Narodno s narodom".

U "Hrkačima" igraju Nikolina Friganović, Miljka Brđanin, Danilo Kerkez i Miodrag Markićević i LJubiša Savanović, koji su mostarsku publiku nasmijali do suza zbog čega su nagrađeni gromoglasnim aplauzima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije