Pozornica

Predstava NP RS: "Stranci u noći" gostuju u Pozorištu Prijedor

Predstava NP RS: "Stranci u noći" gostuju u Pozorištu Prijedor
Foto: Narodno pozorište Republike Srpske | Predstava NP RS: "Stranci u noći" gostuju u Pozorištu Prijedor

BANJALUKA - Predstava Narodnog pozorište Republike Srpske (NP RS) "Stranci u noći" po tekstu Ane Đorđević, u režiji Slađane Kilibarde, 15. februara gostuje u Pozorištu Prijedor sa početkom u 20 časova.

U predstavi igraju Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Miljka Brđanin, Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Jelena Jandrić.

"'Stranci u noći' nisu samo puki prikaz utjecaja razvoja tehnologije (u konkretnom slučaju mobilnih telefona i društvenih mreža) na međusobne odnose između ljudi. Oni su minuciozni portret ogoljenosti i samoće današnjeg modernog svijeta. S partnerom ili solo, s potomstvom ili bez njega, ljubav kao iskonska potreba za pripadanjem, modernom čovjeku postaje teren iskliznuća. Strah od iskrenog pripadanja pretvara se u strah od života kao takvog. Zato je lakše navući masku i biti netko drugi, otporan, neranjiv i svemoguć", zapisala je o predstavi Kilibarda.

Dalje dodaje da bi ogoliti se do kraja izazvalo isuviše boli, pa zato radije pristajemo na doživotne korote koje nas održavaju u životu iza i unutar vlastitih zatvorenih vrata, ispred kojih ostaju naša djeca s najvažnijim pitanjem: "Što je to ljubav?"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije