Pozornica

Predstava NPS "Jedan je Muhammad Ali" na regionalnoj turneji

Predstava NPS "Jedan je Muhammad Ali" na regionalnoj turneji
Foto: Velija Hasanbegović | Predstava NPS "Jedan je Muhammad Ali" na regionalnoj turneji

SARAJEVO - Predstava "Jedan je Muhammad Ali" Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) u narednom periodu ide na regionalnu turneju koja obuhvata gostovanja na tri festivala, Internacionalni teatarski festival Priština PITF 2024, XXIII festival bosanskohercegovačke drame Zenica, te festival 47. dani satire Fadila Hadžića u satirčkom kazalištu Kerempuh.

Kako saopštavaju iz NPS, predstava "Jedan je Muhammad Ali" autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića otvoriće Internacionalni teatarski festival Priština 20. maja sa početkom u 20 časova.

"Na PITF-u će pored Narodnog pozorišta Sarajevo učestvovati teatri iz Njemačke, Makedonije, Hrvatske, Albanije, Crne Gore i sa Kosova. Predstava će biti izvedena u AAB teatru 'Faruk Begolli'", navode iz NPS.

U okviru XXIII festivala bh. drame Zenica predstava "Jedan je Muhamed Ali" će se odigrati 24. maja sa početkom u 20 časova, dok će na daskama 47. dani satire Fadila Hadžića u satirčkom kazalištu Kerempuh gostovati 8. juna sa početkom u 20 časova.

U predstavi igraju Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović Bistrivoda i Dino Bajrović.

Scenograf i kostimograf je Lejla Hodžić, kompozitor Damir Imamović, koreografkinja predstave je Ena Kurtalić, a video dizajn uradio je Zlatan Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije