Pozornica

Predstava "Skinimo maske" oduševila publiku u Novom Gradu

Predstava "Skinimo maske" oduševila publiku u Novom Gradu
Foto: N.N. | Predstava "Skinimo maske" oduševila publiku u Novom Gradu

Predstava "Skinimo maske" sinoć je održana u Novom Gradu, a nosilac ovog projekta je Teatar scena iz Novog Grada, uz aktivno učešće DIS Teatra iz Banjaluke, Pozorišta mladih iz Bihaća kao i neformalne grupe mladih iz Bosanske Krupe koju je predvodio Salih Sulejmanović.

"Poruka ove predstave je da predrasude ne trebaju biti dio našeg svijeta. Ne trebaju biti ni maske, važno je da budemo ono što jesmo, jer samo onda možemo ispuniti osnovni uslov da budemo istinski srećni. Predstava je već igrana u Bosanskoj Krupi i Bihaću", poručio je Srećko Marčeta iz Teatar scene Novi Grad, te dodao da je izuzetno zadovoljan prijemom domaćina, reakcijama publike kao i kritikama.

Dodao je da odrasli i mladi imaju podjednak broj maski, s tim da stariji svoje maske rijetko skidaju, za razliku od mladih.

Šestogodišnji Aleksa koji je  bio u publici je kazao da mu se predstava svidjela jer je zanimljiva i poučna.

Živana Predojević, koja je učetvovala u predstavi kazala je da se na ovaj način ruše predrasude o drugima kao što su nacionale, vjerske i sve ostale predrasude.

"Svi mi imamo maske, tako da ljude ne treba cijeniti prema maskama koje nose, već biti strpljiv, doprijeti iza maski da bi vidjeli kakvi su oni zaista– jer sigurno ćemo više voljeti ono iskreno što je neko nego njegovu masku”, zaključila je Predojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije