Pozornica

Predstava "Štembilj" odigrana u Mrkonjić Gradu

Predstava "Štembilj" odigrana u Mrkonjić Gradu
Foto: Srna | Predstava "Štembilj" odigrana u Mrkonjić Gradu
Srna

Glumci Dramskog studija "Daske" iz Laktaša odigrali su predstavu "Štembilj" u okviru manifestacije Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu.

Autor teksta je Aleksandar Vasiljević, a režiser Ognjen Todorović, koji je rekao sinoć novinarima da predstava prati ruralnu hercegovačku porodicu.

"Priča prati hercegovačku porodicu iz jednog sela u koje dolazi Miluša, koja donosi sa sobom dašak Beograda, urbanog stila života. Ona donosi kompletnu novu priču za koju definitivno hercegovačko selo nije sazrelo i nije spremno", objasnio je Todorović.

Večeras je na programu predstava "Glasno kao šapat" DIS teatra iz Banjaluke i Akademskog pozorišta "Krsmanac" iz Beograda.

Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu počeli su prije dva dana predstavom "Vija doloris" Centra za kulturu "Masuka" iz Velike Plane, a završavaju se sutra predstavom "Druga sreća" Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora.

Organizator Dana pozorišta, koji se održavaju u pozorišnoj sali Kulturnog centra "Petar Kočić", je Gradsko pozorište, a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije