Pozornica

"Zašto ih nije briga" premijerno na daskama Pozorišta mladih Sarajevo

"Zašto ih nije briga" premijerno na daskama Pozorišta mladih Sarajevo
Foto: Pozorište mladih Sarajevo | Predstava "Zašto ih nije briga" na daskama Pozorišta mladih Sarajevo

SARAJEVO - Predstava "Zašto ih nije briga" u režiji Petra Pejakovića premijerno će biti izvedena na daskama Pozorišta mladih Sarajevo 30. septembra u 20 časova.

"'Zašto ih nije briga' je pozorišna predstava koja prati bjekstvo životinja sa Sjevernog pola koji je počeo da se topi. Polarna lisica i medvjed, foka, irvas i pingvin su protjerani iz svoje zemlje i zajedno kreću prema jugu u potrazi za vrtom u kojem su čuli da se nalazi raj za životinje", naveo je Pejaković i dodao da ova neobična izbjeglička družina na putovanju nailazi na razna čudovišta i katastrofe - ostrvo smeća, more nafte, kiselu kišu, staklenu baštu, smog, lovačke hajke, vatrene stihije, nuklearne eksplozije, šoping-centre i zoološki vrt.

"Naivne, ranjene, hrabre i otkačene životinje prolaze pravu Odiseju na svojoj Noevoj santi koja se pretvara u Brod ludaka u potrazi za Nedođijom. Predstava se radi po motivima komada D.M. Larsona 'Zašto ih nije briga šta se događa sa Zemljom?'", pojasnio je Pejaković.

Naveo je da stvaralački tim u Pozorištu mladih pokušava da ne odgovori na ovo pitanje, nego da ga samo glasno i jasno što više puta postavlja: "Zašto ih nije briga šta se događa sa Zemljom?"

"U predstavi igraju Belma Lizde Kurt, Hana Zrno, Lidija Kordić, Sanin Milavić i Mirza Dervišić. Dramaturgiju je radila Milana Matejić, scenografiju Narda Nikšić, kostimografiju Olivera Gajić, muziku Mirza Gološ, scenografske elemente Mirjana Čistopoljski i Mediha Džambegović", saopšteno je iz Pozorišta mladih Sarajevo.

Asistent kostimografa je Armin Ćosić, a fotograf Dženat Dreković, a predstava je nastala u koprodukciji Pozorišta mladih Sarajevo i KA Productions iz Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije