Pozornica

Predstavljena komedija "Ko zna - zna, ko ne - dva"

Predstavljena komedija "Ko zna - zna, ko ne - dva"
Foto: Srna | Predstavljena komedija "Ko zna - zna, ko ne - dva"

ŠAMAC - U kino dvorani u Šamcu večeras su se publici predstavili članovi šamačkog "Ušće teatra" sa urnebesnom komedijom "Ko zna -zna, a ko ne - dva", režisera Dušana Lojpura.

Lojpur kaže da je inspiraciju za predstavu našao u životu srednjoškolaca, ali i iz profesorskog iskustva, te brojnih dogodovština na časovima.

On je dodao da ova tema nije iscrpljena, nego samo načeta, te bi mogla biti ideja vodilja u narednim predstavama ovog sve popularnijeg šamačkog pozorišta.

"Komedija je pripremana duže vremena, sa manjom glumačkom ekipom srednjoškolaca koja je kompaktna i razigrana", kaže Lojpur.

Lojpur je naveo da je scenografija učionica - sa klupama i đačkim rekvizitima, da je predstavljeno tipično nestašno srednjoškolsko odjeljenje bez mnogo motivacije za učenje, nego više za, kako to mladi kažu žargonski, kuliranje.

"To ne znači da im nedostaje promućurnosti, maštovitosti i pronicivljosti, što njihove profesore često iznenađuje, zbunjuje dovodi do očajanja, ali i razvedrava. U tom neprekidnom nadmudrivanju sa profesorima, čini se da na kraju ovo neobično odjeljenje izlazi kao pobjednik, što nije daleko od istine i u samoj svakodnevnici, u našim današnjim školama", kaže Lojpur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije