Pozornica

Predstavom "Mlijeko" otvaranje nove sezone Banjalučkog studentskog pozorišta

Predstavom "Mlijeko" otvaranje nove sezone Banjalučkog studentskog pozorišta
Foto: RTRS | Predstavom "Mlijeko" otvaranje Banjalučkog studentskog pozorišta

BANJALUKA - Četrdeset šesta sezona Banjalučkog studentskog pozorišta (BSP) nosiće naziv "Mliječni put" i biće otvorena izvođenjem predstave "Mlijeko" 1. februara u 20.30 na Podrum sceni Studentskog pozorišta u Gospodskoj ulici.

Ujedno, ovim će biti proslavljena peta godišnjica igranja predstave "Mlijeko", koja je rađena po tekstu Vasilisa Kocikonurisa i u režiji Slobodana Perišića. 

"U ovoj godini centralni događaj biće obilježavanje 45. rođendana Studentskog pozorišta, koje će uključivati svečanu akademiju u Banskom dvoru 18. februara,  rođendansko slavlje uz učešće glumaca amatera 19. februara, kao i reviju komedija u okviru koje će Podrum scena imati priliku da ugosti predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske, Pozorišta Prijedor, Gradskog pozorišta 'Jazavac' i pozorišne trupe AKT 'Alija Sirotanović' u periodu od 25. do 28. februara 2022. godine" najavio je Aleksandar Pejaković,  predsjednik Skupštine BSP-a.

On je dodao da će već u prvoj sedmici februara biti gotov jedinstven desetomjesečni, odnosno godišnji repertoar Studentskog pozorišta, koji će simbolično sadržavati 45 događaja na Podrum sceni. 

"Na ovaj način ponavljamo organizaciju redovnog repertoara koji smo imali u 2018. godini, koji je takođe bio jednogodišnji, po uzoru na bulevarska pozorišta. Tematski, ove godine bićemo daleko od tipičnih bulevarskih izvedbi, tako da je u skladu s tim planirana samo jedna premijera, i to predstave 'Anastasija'. Premijera ove predstave planirana je za april", kaže Pejaković. 

On nastavlja da pored redovnog repertoara, već standardnog Otvorenog podruma i gostovanja pozorišta iz Banjaluke i Prijedora, planirano je i reaktiviranje programa studija "Džep", koji uređuju Tanja Stupar Trifunović i Nebojša Kuruzović, a koji su, ističe Pejaković, oplemenili sadržaj u Studentskom pozorištu 2019. i 2020. godine privukavši novu publiku senzibilnu na muziku i poeziju.   

Ovim povodom nekoliko rečenica kazao je i Nebojša Kuruzović.

"Nakon jednogodišnje pauze zbog korone poetsko-muzički studio 'Džep' nastavlja da radi na sceni Banjalučkog studentskog pozorišta. Ove godine planiramo da svaki mjesec imamo najmanje po jedan pjesnički ili muzički događaj. Počeli smo premijerom kabarea 'Nebojša Kuruzović & Elektro Tesla', a nastavljamo koncertom 'Kombajn džez kvarteta' 17. februara i pretpremijerom nove knjige poezije Tanje Stupar Trifunović", rekao je Kuruzović.

Partner u 46. sezoni BSP-a  je  Turistička organizacija grada Banjaluka, a Suzana Šalić, rukovodilac Odjeljenja za turizam, ekonomsku, informativnu i promotivnu djelatnost u TOBL, potvrdila je da će ove godine Turistička organizacija Banjaluke biti prijatelj Banjalučkog studentskog pozorišta.

"Od prvog dana februara do posljednjeg dana novembra slijedićemo repertoar i promovisati ga kao bitan kulturno-turistički proizvod. Ovo je samo nastavak saradnje koju smo započeli prošle godine. Mi smo prepoznali važnost ovakvih kulturnih događaja kao bitnog segmenta turizma u smislu kulturno-turističkog proizvoda čiji cilj je promocija Banjaluke", istakla je Šalićeva.

Cijena karata u 46. sezoni Studentskog pozorišta iznosiće 10 KM, a na njih će popust od 20 odsto da ostvare svi oni koji na vrijeme rezervišu karte, tako da će cijena ulaznice praktično biti osam KM za ažurnu publiku.  

"Pojedinačna studentska karta bez obzira na to da li je rezervisna ili nije koštaće dvije KM, dok će besplatan ulaz imati srednjoškolci, studenti i penzioneri koji isključivo organizovano dolaze na predstave Studentskog pozorišta", otkriva Pejaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije