Pozornica

Premijera "Seljačke opere" 17. aprila, pogledajte tizer i fotografije

Premijera "Seljačke opere" 17. aprila, pogledajte tizer i fotografije
Foto: Velija Hasanbegović | Premijera "Seljačke opere" 17. aprila, pogledajte tizer i fotografije

SARAJEVO - Dramska predstava "Seljačka opera" Darvaša Benedeka i Pintera Bele, u režiji Andraša Urbana premijerno će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) 17. aprila, sa početkom u 19.30.

Povodom najavljene premijere Narodno pozorište Sarajevo objavilo je tizer i galeriju fotografija koje možete pogledati u nastavku.

Dramaturgiju komada potpisuje Vedrana Božinović, scenografiju i kostime radi Adisa Vatreš Selimović, a muzička saradnica je Lejla Jusić.

"Opera napisana za dramski ansambl, gotovo sapunica i reality show u jednom, muzički luda mješavina baroka, folka i rokenrola sa likovima koji sve vrijeme pjevaju - pa samim tim ne misle nikakvo zlo. Sve ćete ih prepoznati - poznatu (trudnu) curu u bijelom, one što su sve čestito i pošteno (ni mrava nisu zgazili), preljubnice i svetice, licemjere i vjernike, lopove, lažove, ubice, baje i kukavice... I svi su jako, jako veseli i sretni. Predstava kakvu još niste gledali. Sa likovima koje gledate svaki dan", navodi Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi "Seljačka opera".

U predstavi pored Božinovićeve igraju Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović Bistriovda, Sara Seksan, Vedrana Božinović, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić.

Sat i deset minuta muzike uživo na sceni izvodi bend u sastavu maestro Fuad Šetić (čembalo, korepetitor i dirigent), Amar Beširević (violina 1), Ajnija Germić (violina 2), Sara Kasap (violina 3) i Rastko Zečević (kontrabas).

Prvo reprizno izvođenje predstave zakazano je za 18. april u istom terminu, dok će publika ovaj naslov moći pogledati 13. i 17. maja, te 11. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije