Pozornica

Premijera komada "Orkestar Titanik" u Kulturnom centru Trebinje

Premijera komada "Orkestar Titanik" u Kulturnom centru Trebinje
Foto: Kulturni centar Trebinje/Ustupljena fotografija | Premijera komada "Orkestar Titanik" u Kulturnom centru Trebinje

TREBINJE - Pozorišni komad "Orkestar Titanik", nastao po tekstu Hrista Bojčeva, najizvođenijeg savremenog bugarskog dramskog pisca, u adaptaciji i režiji Željka Miloševića u pozorištu Kulturnog centra Trebinje premijerno će biti uzvden 19. juna od 20 časova.

Kako je saopšteno iz Kulturnog cebtra Trebinje, "Orkestar Titanik" je priča o četiri skitnice koje žive na napuštenoj željezničkoj stanici pod despotskom vlašću kriminalca po imenu Meto, koji se predstavlja kao čuveni dirigent i intelektualac Meto fon Metojan.

"Beskućnici očajnički žele otići i neprestano isčekuju voz ali vozovi ne stižu u napuštenu stanicu. Jednoga dana, voz ipak ulazi u stanicu i iz njega izlazi nepoznati čovjek, predstavlja se kao Hari Hudini i nudi recept za spas…", pojašnjeno je dalje.

U predstavi, koja je nastala u produkciji Kulturnog centra Trebinje, igraju Darko Kurtović, Zoran Jakšić, Bojan Ninković, Vladimir Samardžić i Željko Milošević.

"Scenografija, kostim i izbor muzike, djelo su Željka Miloševića. Slikarske radove i dekoraciju uradio je Radivoj Milić, montažu zvuka Zoran Begenišić, šminku Ivana Ćeranić, sufler je Milica Salata, a tehnička podrška Ognjen Grubač i Željko Miletić", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije