Pozornica

Premijera u Domu kulture: "Ožiljci" nova predstava Omladinskog pozorišta Bileća

Premijera u Domu kulture: "Ožiljci" nova predstava Omladinskog pozorišta Bileća
Foto: Ustupljena fotografija | Premijera u Domu kulture: "Ožiljci" nova predstava Omladinskog pozorišta Bileća

BILEĆA - Ansambl Omladinskog pozorišta Bileća premijerno će u Domu kulture "Jevto Dedijer" u Bileći 6. decembra od 19 časova odigrati predstavu "Ožiljci" u režiji Bojana Milidragovića.

"Ožiljci" su nastali u istraživačkom procesu glumaca Gojka Samardžića, Anastasije Albijanić, Dejana Radovanovića, Jane Radovanović, Mirka Kapetinića, Lane Samardžić, Aleksandara Jokanovića, Milice Šešlije, Rade Koljivrat, a na temu vršnjačkog nasilja i njegovih posljedica.

Produkcija predstave potpisuju Udruženje građana "Eho" i JU Dom kulture "Jevto Dedijer", a projekat Omladinskog pozorišta podržan je kroz drugi ciklus Programa regionalnih grantova Telemah fondacije za 2023. godine.

"Vršnjačko nasilje je ozbiljan problem društva, a jedna od najvećih prepreka za njegovu prevenciju je to što ga je ponekad teško prepoznati. Predstava pokušava osvijetliti ovu bolnu temu na savremen teatarski način", saopšteno je iz Udruženje građana "Eho".

Scenografsko rješenje predstave potpisuju Ivan Vučković i Anđela Janjić, dok je za dizajn plakata zadužen Stefan Dželetović.

Predstava je namijenja starijima od 12 godina, a prva repriza zakazana je za 8. decembar od 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije