Pozornica

Premijerno izveden komad "Sirano de Beržerak" u DP RS

Premijerno izveden komad "Sirano de Beržerak" u DP RS
Foto: N.N. | Premijerno izveden komad "Sirano de Beržerak" u DP RS

BANJALUKA - Da iskrenosti, riječima napisanim iz srca i pravoj emociji u ljubavi ništa ne može stati na put, uvjerili su se u četvrtak veče mališani, ali i njihovi roditelji, koji su imali priliku da prisustvuju premijeri predstave "Sirano de Beržerak" autora Igora Bojovića. Ovaj komad, u režiji Juga Radivojevića, izveo je ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS).

Svojevrsnog heroja Sirana, kakvih je danas, ipak malo, utjelovio je Aleksandar Blanić, koji je svojom igrom i kostimom više puta izmamio smijeh mališana. Lijepu princezu Roksanu, koja je uzela njegovo srce, igra Ana Anđelić, a u glumačkoj postavi su i Aleksandra Spasojević, Dragan Vučić, Đorđe Janković, Saša Terzić i Dragan Banjac.

Glumac Aleksandar Blanić naveo je za junaka kojeg je utjelovio da je po svojoj prirodi ratoboran, čovjek od akcije, a da se sa druge strane kad se ogoli i pokaže svoja osjećanja vidi da je čovjek koji je iskren i ranjiv, kojeg je lako povrijediti i koji je nesiguran zbog svog izgleda.

Svoju ocjenu premijernog izvođenja dao je i dramski pisac Igor Bojović, koji je istu u četvrtak veče gledao u Banjaluci.

"Veoma sam zadovoljan postavkom ovog teksta u DP RS. Svaki put kada vidim neko novo uspješno izvođenje mojih dramskih komada zapitam se da li je to izašlo iz mog pera", našalio se poslije izvođenja predstave Bojović.

Jedan od najljepših dramskih tekstova u izvođenju ansambla DP RS gledao je i pisac Ranko Risojević, koji je naveo da je izvrstan dvojac Bojović - Radivojević približio tu sada već klasičnu pozorišnu priču djeci na savremen način, što je malo čudo.

"Mislio sam da su se prihvatili gotovo nemogućeg posla, ali na kraju čarolija igre odnijela je pobjedu", istakao je Risojević.

Jugu Radivojeviću bila je ovo četvrta režija u Dječijem pozorištu RS, a on je istakao da mu je rad s glumačkim ansamblom ovog teatra zadovoljstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije