Pozornica

Preminula Georgina iz "Radovana Trećeg"

Preminula Georgina iz "Radovana Trećeg"
Foto: Tanjug/Print screen/Youtube, Filmski centar Srbije | Preminula glumica Tatjana Beljakova

BEOGRAD - Glumica Tatjana Beljakova, čuvena Georgina iz "Radovana Trećeg", preminula je noćas u Beogradu u 89. godini, potvrđeno je iz pozorišta Atelje 212.

Na društvenim mrežama se od nje oprostio i njen kolega Milan Caci Mihailović.

"Otišla je u večnost prava dama, moja draga koleginica, moja divna partnerka, moj iskreni prijatelj Tanja Beljakova. Mir njenoj duši", napisao je glumac uz zajedničku fotografiju sa glumicom.

Tatjana Beljakova bila je jugoslovenska filmska i pozorišna glumica. Završila je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, prenijeli su beogradski mediji.

Bila je od 1956. godine član Beogradske komedije, zatim Savremenog pozorišta, a u "Ateljeu 212" od 1961. godine, gdje je dočekala i penziju.

Za Svjetski dan pozorišta 2020. godine "Atelje 212" je kao poklon svojoj publici emitovao onlajn kultnu predstavu "Radovan treći" Dušana Kovačevića u režiji Ljubomira Mucija Draškića, premijerno izvedenu 30. decembra 1973. godine.

U toj predstavi su svoje uloge maestralno odigrali Zoran Radmilović, Maja Čučković, Mira Banjac, Milutin Butković, Taško Načić, Milan Caci Mihailović i Tatjana Beljakova kao Georgina.

Beljakova je govorila da je rođena u Dalmaciji, na Mljetu, da je po nacionalnosti "dalmatinska Ruskinja iz Zemuna", da joj je djed bio carski oficir, a otac ljekar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije