Pozornica

Preminuo Branko Bojat

Preminuo Branko Bojat
Foto: N.N. | Preminuo Branko Bojat

BANJALUKA - Legendarni sekretar i glumac Studentskog pozorišta iz Banjaluke Branko Bojat preminuo je u 68. godini u Somboru nakon kraće i teške bolesti.

Prema njegovoj posljednjoj želji, urna će biti pohranjena u Aleji sjećanja u Novom Sadu u krugu najbližih, dok će komemoracija u dogovoru sa članovima Brankove porodice biti održana u subotu, 10. jula 2021. godine, od 12 časova u Podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta.

Rođen je 1953. godine u Bojatima, Crna Gora. Pohađao je Gimnaziju "Stojan Cerović" u Nikšiću i studirao na Pravnom fakultetu u Banjaluci. Na profesionalnu funkciju stupio je 1978. godine kao tehnički sekretar UKUD-a "Ivica Mažar", koje je djelovalo u okviru "Univerziteta Đuro Pucar Stari" u Banjaluci.

U Studentskom pozorištu bio je aktivan kao glumac amater i igrao je u deset predstava: "Molim partiju da me primi u svoje redove", "Arif Tamburija", "Analfabeta", "Ma dara", "Crveni kesten", "Na pučini", "Odumiranje međeda", "Magbet", "Duga je noć" i "Dabling", a nastupao je i u Narodnom pozorištu Bosanske Krajine. Posljednjih godina živio je i radio u Odžacima, Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije