Pozornica

Preminuo Gojko Burzanović

Preminuo Gojko Burzanović
Foto: CNP | Preminuo Gojko Burzanović

Glumac i doživotni član Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) Gojko Burzanović preminuo je danas u Podgorici u 72. godini, saopšteno je iz CNP-a.

"Ostaće upamćen kao glumac osobenog dara i prepoznatljive energije, koji je pozorištu pripadao cijelim bićem i kojem se davao do posljednje daha. CNP se oprašta od njega sa dubokim poštovanjem i zahvalnošću", naveli su iz CNP-a.

Gojko Burzanović je glumu završio na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1977. godine, kao i da je više od 40 godina bio član njihovog ansambla.

Burzanović je, kako se navodi, ostvario brojne uloge u pozorištu, između ostalog, u predstavama: "Kategorički zahtjev", "Pramen tame", "Lukrecija iliti Ždero", "Robespjer", "Hamlet", "Obešenjak", "Sizif".

Glumio je i u monodramama "Gimpel luda", "Luča mikrokozma", "Poslanice Svetog Petra Cetinjskog", a gostovao je širom Jugoslavije, kao i u Australiji, Kanadi, Danskoj, Švedskoj i Francuskoj.

Burzanović je 2018. godine dobio godišnju nagradu CNP-a za izuzetne umjetničke rezultate, a status doživotnog člana CNP-a stekao je prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije