Pozornica

Preminuo Marko Živić

Preminuo Marko Živić
Foto: Tanjug | Preminuo Marko Živić

BEOGRAD - Filmski, televizijski i pozorišni glumac Marko Živić preminuo je danas u Beogradu u 49. godini, potvrđeno je u Beogradskom dramskom pozorištu.

Srpski glumac umro je u 18.30 časova u KBC Dr Dragiša Mišović

Beogradsko dramsko pozorište oprostilo se od glumca preko društvenih mreža potresnom porukom:

"Danas je u Beogradu preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama."

Živić je tri nedjelje na bolničkom liječenju, prije nedjelju dana je kiseonik primao preko maske, a sada je preminuo.

Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu, a studije glume je završio 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Radio je u pozorištu i na filmu - bio je u stalnoj glumačkoj postavi Pozorišta na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gdje je igrao u predstavama "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo", "Sem", "Let iznad kukavičjeg gnezda" i "Delirijum tremens".

Među njegovim najznačajnijim ulogama na ekranu bile su role u filmu i seriji "Montevideo, Bog te video!", "Na putu za Montevideo", "Senke nad Balkanom", "Beogradskom fantomu", "Folk" i drugim, prenosi Tanjug.

Pored toga, davao je glas tajnom agentu Iziju, medvedu Baluu u srpskoj verziji "Knjige o džungli 2", Nim Galuu u sinhroniziranom filmu "Epik", Rafaelu u filmovima "Rio" i "Rio 2", Miru u filmu "Artur i Minimoji" i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji "Hortona".

Vodio je emisiju "Marko Živić šou" na Foks TV i kviz od pet ciklusa "Zdravo Evropo", a od 2015. godine je učestvovao i u talent-šou programu "Audicija" kao jedan od članova žirija.

Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije