Pozornica

"Princeza Zlatka u kralјevstvu boja" u "Jazavcu"

"Princeza Zlatka u kralјevstvu boja" u "Jazavcu"
Foto: Dalibor Danilović | "Princeza Zlatka u kralјevstvu boja" u "Jazavcu"

BANJALUKA - Interaktivna predstava za djecu i odrasle "Princeza Zlatka u kralјevstvu boja" u produkciji Nevid teatra iz Banjaluke biće izvedena 28. aprila od 18 časova u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Priča govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kralјevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kralјevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca kralјa Žutka i prikazuje djeci da je svijet koji je obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji.

"Kraljevstva predstavljaju gradove u Bosni i Hercegovini: Sarajevo, Tuzlu, Banjaluku, Jajce, Trebinje i Mostar", saopšteno je iz "Jazavca".

Autor teksta, reditelj i koreograf scenskog pokreta je Marko Dukić, kostimografkinje su Maja Mirković i Bilјana Tegeltija Bojanić, za izradu kostima zadužene su Jela Bošković i Ljilјana Šiniković, a za fotografiju Dalibor Danilović i Agencija "Magma".

U predstavi igraju Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić, lektorka je Nataša Kecman, vajar saradnik Bojan Mikulić, a za dizaj je zadužen Marko Dukić.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije