Pozornica

Program "Kestenburga" predstavljen u Beogradu

Program "Kestenburga" predstavljen u Beogradu
Foto: Srna | Program "Kestenburga" predstavljen u Beogradu

Na predstojećem Međunarodnom festivalu studentskih pozorišta "Kestenburg", koji će biti održan od 28. do 30. novembra u Banjaluci, u takmičarskom dijelu programa biće izvedene tri studentske predstave, a u pratećem programu dvije komične opere i predstava Teatra Foks iz Južne Koreje.

O manifestaciji, koja se četvrti put održava u Banjaluci, novinarima su u Beogradu govorili urednica programa festivala Nada Žerajić Simić, direktor i idejni tvorac "Kestenburga" Aleksandar Pejaković, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, profesor beogradskog Fakulteta dramskih umjetnosti Srđan Karanović i profesorica Fakulteta muzičke umjetnosti iz Beograda Dragana Radaković.

Simićeva je podsjetila da je pokrovitelj festivala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a organizator Banjalučko studentsko pozorište.

Podsjetivši da okosnicu programa čine predstave studenata Fakulteta dramskih umjetnosti (FDU) iz Beograda, FDU sa Cetinja i Akademije umjetnosti iz Banjaluke, on je ukazao da organizatori zbog epidemije nisu u mogućnosti da prave velika okupljanja.

"To je razlog zbog kojeg smo odlučili da idemo sa direktnim prenosom svečanog otvaranja na RTRS, koje će biti upriličeno u vidu kabaretske predstave", objasnio je Pejaković.

Cicović je ocijenio da je "Kestenburg" prilika da se učvrste veze Srbije i Republike Srpske, ali i da se u Srpskoj promoviše sve što je vrijedno i značajno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije