Pozornica

Program u čast jubileja "Prosvjete"

Program u čast jubileja "Prosvjete"
Foto: Srna | Program u čast jubileja "Prosvjete"

VLASENICA - Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" Vlasenica obilježiće u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. juna, 120 godina od osnivanja "Prosvjete".

Predsjednik Opštinskog odbora vlaseničke "Prosvjete" Spomenka Savinović izjavila je Srni da će prvog dana manifestacije biti izvedena monodrama "Milunka" - priča o srpskoj heroini Milunki Savić, ženi sa najviše vojnih odlikovanja u istoriji, koju će odigrati Vesna Stanković iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Savinovićeva je navela da će 28. juna nastupiti eminentni guslari, Udruženje za očuvanje tradicije "Birač" Vlasenica, vlasenički pisac i pjesnik Aćim Todorović, te da će biti prikazan istorijat "Prosvjete" u proteklim godinama.

"Za obilježavanje ovog velikog jubileja odabrali smo 28. jun kada se obilježava Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika, sudbonosni datum srpskog naroda i njegove istorije i dan kada je obnovljen rad Društva", istakla je Savinovićeva.

Dvodnevna manifestacija biće održana u holu Srednjoškolskog centra "Milorad Vlačić" u Vlasenici", sa početkom u 19.00 časova, ulaz je besplatan, a građani su pozvani da uveličaju ovaj značajan jubilej "Prosvjete".

SPKD "Prosvjeta" osnovano je 1902. godine u Sarajevu, a njegov rad je obnovljen na Vidovdan 1990.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije