Pozornica

Promocija kozaračkog kola u Kulturnom centru Gradiška

Promocija kozaračkog kola u Kulturnom centru Gradiška
Foto: Ustupljena fotografija | Promocija kozaračkog kola u Kulturnom centru Gradiška

GRADIŠKA - "Bajka o čarobnom kolu - Kako je nastalo kozaračko kolo" autora Darija Drinića biće predstavljena 17. aprila u 13 časova u Izložbenom salonu Kulturnog centra Gradiška, a ulaz je slobodan.

Kako saopštavaju iz Kulturnog centra Gradiška, ovo je samo jedna u nizu projektnih aktivnosti kojima organizator KUD "Kolovit" radi na promociji "Gustog-pletenog kozaračkog kola".

"Pored promocije bajke, posjetioci će biti u prilici da pogledaju i druge projekte kojima je KUD 'Kolovit' u prethodnom periodu promovisao kozaračko kolo, među kojima su slagalica, mural, bojanka, poštanska markica i drugo", navode iz KC Gradiška.

Dodaju da su aktivnosti sprovedene u svrhu kandidovanja kozaračkog kola ka UNESCO-u za nematerijalno kulturno nasljeđe čovječanstva.

"KUD 'Kolovit' u narednom periodu planira i realizaciju pozorišne predstave za djecu  po tekstu 'Bajka o čarobnom kolu'", pojašnjeno je u saopštenju.

Sve projektne aktivnosti KUD-a "Kolovit" podržane su od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Gradiška.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije