Pozornica

Prva repriza predstave DP RS: "Bio jednom jedan lav" u Prijedoru

Prva repriza predstave DP RS: "Bio jednom jedan lav" u Prijedoru
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske | Prva repriza predstave DP RS: "Bio jednom jedan lav" u Prijedoru

PRIJEDOR - Prva repriza predstave "Bio jednom jedan lav", čija je premijera održana 29. novembra na sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) u Banjaluci, zakazana je u Prijedoru.

"U grad na Sani ansambl DP RS će putovati tri puta, (utorak, srijeda i četvrtak), te u šest izvođenja predstavu 'Bio jednom jedan lav', u režiji Nikole Bundala, igrati za prijedorske osnovne škole 'Petar Kočić', 'Branko Ćopić', 'Desanka Maksimović', 'Dositej Obradović' i Osnovnu školu 'Mladen Stojanović' iz Ljubije", navodi se u saopštenju DP RS.

Kako podsjećaju, ovom predstavom Republika Srpska slavi 100. godišnjicu od rođenja Duška Radovića, jednog od najuglednijih srpskih intelektualaca 20. vijeka.

U predstavi igraju Đorđe Janković, Zorana Šuman, Svjetlana Andrić i Nikola Milaković.

"Gostovanjima u Prijedoru DP RS zaokružuje putovanja po Republici Srpskoj u ovoj godini. Naime, nacionalni teatar za djecu je svoj repertoar uspješno predstavljao i na scenama izvan Banjaluke, tako da je predstava 'Bajka o psiću' gostovala u Palama, Brodu i Novom Gradu, 'Kralj žabac' putovao u Laktaše i Foču, 'Junak u tregerima' u Laktaše, a 'Bio jednom jedan lav' stiže u Prijedor", zaključuje se u saopštenju DP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije