Pozornica

Prvi "Juhu fest" u "Jazavacu" od 1. do 7. aprila

Prvi "Juhu fest" u "Jazavacu" od 1. do 7. aprila
Foto: N.N. | Prvi "Juhu fest" u "Jazavacu" od 1. do 7. aprila

BANJALUKA - Prvo izdanje "Juhu festa" u Gradskom pozorištu "Jazavac" biće održano od 1. do 7. aprila, a kako najavljuju iz ove kuće, "Jazavac" će u ovom periodu biti središte okupljanja i druženja velikog broja djece i njihovih roditelja.

"U ovih sedam dana spremili smo vam prvi 'Juhu fest', reviju naših predstava za djecu, radionice, zabavne i sportske događaje. Cilj ovog projekta jeste dolazak i animacija velikog broja djece (predškolaca i osnovaca) u kulturnu ustanovu", saopštavaju iz Gradskog pozorišta "Jazavac".

Kako dalje saopštavaju, kod djece predškolskog i školskog uzrasta izražen je problem nedovoljne socijalizacije, djeca se sve manje kreću, kulturni aspekt je zapostavljen, a djeca najviše vremena provode ispred ekrana pametnih telefona.

"Psiholozi ukazuju na trend rasta broja autistične djece, povećan broj slučajeva nasilja u školama, ali i nedostatak roditeljske pažnje. Uzimajući u obzir sve aktivnosti koje prethode dolasku na predstavu (rezervacija i kupovina karata, dolazak u pozorište, aktivnosti sa djecom i roditeljima, razgovori), indirektni korisnici su svi članovi porodice", javljaju iz Gradskog pozorišta "Jazavac".

"Juhu fest", kako ističu, ima višestruki značaj.

"Realizacijom ovog projekta poradilo bi se na višestrukom značaju. Na prvom mjestu tu su edukacija i socijalizacija djece kao izuzetno bitan aspekt", navode iz "Jazavca". U glavnom programu festivala publika će imati priliku da prisustvuju koncertu dua viola 'Duole', koncertu "Jazavčića" i "Vrapčića", kao i predstavama "Put po svijetu na trotinetu", "Pustolovine Boleta Komete", "Kako su postale ružne reči", "Vitez iz Vilsonove", "Ježeva kućica" i "Gospodar muva".

Uz prijave biće organizovan i prateći program u vidu radionice za djecu, zatim muzička i mađioničarska radionica te poetsko podne sa pjesnikom Todetom Nikoletićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije