Pozornica

Pratite nas na Google news

Radivojević: Šerbedžijina uloga u "Virdžiniji" kruna karijere

Radivojević: Šerbedžijina uloga u "Virdžiniji" kruna karijere
Foto: N.N. | Radivojević: Šerbedžijina uloga u "Virdžiniji" kruna karijere
Tanjug

BRIONI - Uloga Džordža Radeta Šerbedžije u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" u režiji Lenke Udovički predstavlja krunu njegovog pozorišnog stvaralaštva, kazao je reditelj Jug Radivojević, koji je od nedavno i direktor Beogradskog dramskog pozorišta.

Premijera predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf", koja je odigrana 29. jula na Malom Brionu privukla je veliku pažnju u čitavom regionu, a publika i kritika hvale izuzetnu glumačku kreaciju protagonista komada.

Pored Radeta Šerbedžije koji se pojavljuje u ulozi Džordža, u predstavi igraju Katarina Bistrović Darvaš, prvakinja ZKM, Milan Marić u alternaciji sa Ljubomirom Bulajićem i Martinom Grđanom, Nika Ivančić u alternaciji sa Rominom Tonković.

Predstava je nastala u koprodukciji pozorišta "Ulyšes" i Beogradskog dramskog pozorišta, a Radivojević napominje da je Šerbedžiju poznaj od početka devedesetih godina prošlog vijeka.

"Tada je Rade snimao film "Nečista krv" u Vranju. Bio sam tada brucoš na studijama režije i bio srećan što sam ga upoznao. Rade je igrao u komadu "Ko se boji Virdžinije Vulf" 1990. godine u Beogradskom dramskom pozorištu u režiji Dušana Jovanovića, kada je Lenka Udovički bila asistent režije" kazao je Radivojević i izrazio zadovoljstvo jer se Šerbežija vraća na scenu Beogradskog dramskog pozorišta u kultnom komadu Edvarda Olbija.

"Beogradsko dramsko pozorište biće privilegovano jer će imati Radeta Šerbedžiju u stalnom repertoaru. On u komadu 'Ko se boji Virdžinije Vulf' briljira i uloga Džordža je kruna njegovog pozorišnog stavaralaštva što će publika u našem pozorištu imati prilike da vidi od 7. do 11. oktobra. Imamo izvanredan glumački ansambl sa našim Milanom Marićem i prvakinjom ZKM Katarinom Bistrović Darvaš...Siguran sam da imamo predstavu koju će publika jako voleti, a festivali rado pozivati", kazao je Radivojević.

Obaveze direktora BDP- a mu ne dozvoljavaju da pretjerano razmišlja o narednim projektima gdje bi bio angažovan kao reditelj.

"Meni je uspeh BDP-a sada prioritet. Na otvaranju sezone imamo predstavu 'Sumrak bogova' u režiji Jagoša Markovića koja nastaje po čuvenom filmu koji je režirao Lukino Viskonti. Ekskluzivitet te predstave je okolnost da se igra na maloj sceni. Do kraja sezone u planu nam je postavljanje još tri predstave u Beogradskom dramskom pozorištu" kazao je Radivojević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije