Pozornica

Rodarijevi likovi oživjeli na sceni u Dječijem pozorištu RS

Rodarijevi likovi oživjeli na sceni u Dječijem pozorištu RS
Foto: N.N. | Rodarijevi likovi oživjeli na sceni u Dječijem pozorištu RS

BANJALUKA - Državno lutkarsko pozorište iz Varne izvelo je danas u dva termina predstavu "Cipolinove avanture" u režiji Biserke Kolevske, u okviru Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci.

Svila Veličkova je autor scenografije i lutaka, a Nelko Kolarov muzike. Uloge su pripale Bojanu Stojanovu, Ivanu Šumarovu, Krasimiru Dobrevu, Evgeniji Vasilevoj, Elici Danailovoj, Diani Stajkovoj, Emiliji Petkovoj, Gergani Gospodinovoj, Tanji Zekovoj, Mariji Tomovoj i Borisu Koevu. Omiljeni likovi Đanija Rodarija oživjeli su na sceni lutkarskog pozorišta i odveli nas u prostrani lavirint u bašti pored zamka. Tamo su zajedno sa Cipolinom - Malenim Lukom, preskočili ogradu i upoznali Malu Groficu Višnju. A, potom su najmlađi posjetioci festivala mogli da upoznaju i Lorda Paradajza, Vojvodu Mandarinu, Barona Narandžu i ostale junake.

U utorak veče mališani su imali priliku da uživaju u komadu "Palčica" u izvođenju pozorišta "Pas lutalica" iz Sankt Peterburga. Priča o djevojčici zvanoj Palčica rođenoj iz sjemena cvijeta izgleda kao nestvaran, fantastičan san. Putovanje glavnog lika kroz životne prepreke do svijeta vilenjaka s jedne strane predstavlja filozofsku bajku, a s druge strane mističnu priču inspirisanu gotskim romanima.

SUTRAŠNJI PROGRAM

10 i 12h - "Ježić Žožo", Pozorište mladih Novi Sad, Srbija

11h - "U dalekom kraljevstvu, u dalekoj zemlji", Umjetnički studio "Lutka", Moskva

17h - "Petar Pan", Teatar za djecu i mlade Skoplje, Sjeverna Makedonija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije